T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / AFŞİN - Afşin Şehit Nafiz Güneşli Mesleki Eğitim Merkezi

Tarihçe

TARİHİ GELİŞİMİMİZ

Merkezimiz, Afşin'imizin  ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yetiştirmek amacı ile 2000 yılında Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifinin tahsis ettiği binada eğitime başlamıştır.2003 yılında yine aynı kooperatifin sosyal tesisler binasına taşınarak 2008 yılında bina satın alınarak gerekli onarım ve tadilattan sonra günümüze kadar eğitime devam etmektedir.

İlk defa meslek dalında (Kaynakçılık, Berberlik, Kuaförlük, Doğramacılık, Mobilyacılık, Elektrik Tesisatçılığı ve Makine Bakım Tamirciliği, Motorculuk ve Satış elemanlığı) 15 kursiyerle çalışmalarına başlamıştır. Merkezimizin ilk mezunları (25 kursiyer ) kurslarda başarı göstererek 2001 yılında  Kurs Belgelerini almışlardır.

Devlet Planlama Teşkilatı, bu tür kursların maliyetlerinin yüksek olması, kursa katılıp belge alanların iş bulmakta güçlük çekmeleri gibi sebeplerle merkezin kurs faaliyetleri yerine, işletmelerde istihdam altındaki usta / ustabaşı seviyesinde çalışanlara öğreticilik formasyonu kazandırılması ve işçilerin işbaşı eğitimlerinin bu personel (Monitör –Önder İşçi) tarafından yapılması tavsiyesinde bulunmuştur.

2000 yılından itibaren diğer faaliyetlerinin yanı sıra ilimizdeki bütün çırak, kalfa ve ustalarımızın eğitimlerini de üstlenmiştir.

Merkezimizde, çırak kalfa ve ustalarımızın eğitimlerinin yanı sıra, meslek edindirme kurslarında çeşitlik mesleklerde (Argon kaynakçılığı, Yüksek Gerilim Elektrikçiliği,Bilgisayar kullanım) kurslar devam etmektedir.

Ayrıca ulusal ve uluslar arası düzeyde, gerek ülkemizin bütçe imkânları ile gerekse AB fonları aracılığı ile proje tabanlı değişik çalışmalar da gerçekleştirilmekte, merkezin kuruluşundan bu yana edindiği bilgi ve beceri birikimi ilgili taraflarla paylaşılmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.02.2013 - Güncelleme: 10.02.2020 12:04 - Görüntülenme: 748
  Beğen | 1  kişi beğendi